torsdag 1 september 2011

Fläderbär

Gjorde en rakarns god Fläderbärs kräm i eftermiddags
kan säga att den gick inte av för hackor.

Testa gärna att göra den.
Detta recept som är nedan så är det
bara att tillsättalite potatismjöl i den
varma saft som blir så blir det kräm.
Gå efter receptet bak på potatismjöls
paketet.

Lycka Till

 




Ingredienser

2 kg fläderbärsklasar
1/2 kg äpplen
1/2 liter vatten
6 dl Dansukker Strösocker per liter avrunnen saft

 Skölj bär och äpplen. Ta bort de grova stjälkarna från bären och skär äpplena i klyftor. Lägg bär och äppleklyftor i en gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt därefter sjuda under lock i 30 minuter. häll upp i silställning och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och häll den i en gryta. Tillsätt 6 dl socker per liter saft och koka under omrörning i 5 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar