onsdag 2 november 2011

Parisersmörgås

Ingredienser till Parisersmörgås Parisare:

4 port Parisersmörgås Parisare
  • 4 skivor ljust bröd
  • 4 ägg
  • ca 2 msk smör eller margarin att steka i
  • Färs till köttfärsbiffen: 400 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 3 msk finhackade inlagda rödbetor
  • 3 msk finhackad saltgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymald svart- eller vitpeppar

Så här lagar du Parisersmörgås Parisare:

  1. Hacka lök, rödbetor, saltgurka och kapris fint. Hacka ev. lite extra att garnera med. Passa också på att ev. hacka lite persilja att garnera parisersmörgåsen med.
  2. Blanda färsen med ägg, lök, rödbetor, saltgurka, kapris, salt och peppar till en jämn färs.
  3. Dela färsen i fyra delar och platt ut till biffar. Smeta fast biffarna på bröden.
  4. Sätt på en stekpanna och stek färssidan nedåt i ca 3-5 minuter - beroende på hur röd du vill ha din parisare.
  5. Vänd och tillsätt lite mer smör eller margarin och stek brödsidan i ca 3 minuter tills den fått fin färg.
  6. Stek äggen vid sidan i lite smör eller margarin. Salta och peppra dem. Vänd dem om du önskar annars är det vanligast med att steka på en sida och servera med solsidan upp och lite lös äggula.
  7. Vid servering av parisersmörgåsen lägger du äggen på biffarna och serverar dem. Strö ev. över extra hackad persilja, lök, rödbetor, kapris och ättiksgurka.


Testa detta, det är hur gott som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar